Bredbandsutrustning

Telias router och TV-box (med fjärrkontroll) ingår att låna i vårt abonnemang med Telia och ska lämnas kvar till nästa ägare vid försäljning av lägenheten.

Mitt Riksbyggen

Som medlem kan du logga in på https:/.mitt.riksbyggen.se.                         

Där kan du bla se dina avier, göra felanmälan/beställningar (Akuta ärenden ska alltid göras per telefon; tel 0771-860 860). 

Dessutom under Uppdaterade dokument, För medlemmar finns Information, skötselmanualer mm.

 

Frågor och svar om Brf Barcelona

Vem är er förvaltare?   

Vi har avtal med Riksbyggen om teknisk och ekonomisk förvaltning

Vad ingår inte i avgiften för föreningens medlemmar?   

Föreningen har individuell mätning avseende el och varmvatten. Kostnaden läggs månadsvis i efterskott på avin separat. Dessutom tillkommer obligatorisk avgift på 235 kr/månad för TV, internet (hastighet 250/250) och IP-telefoni via Telia Triple Play. Bredbandsutrusningen (router och TV-box med fjärrkontroll) ägs av Telia men ingår att låna i vårt abonnemang och ska lämnas kvar till nästa ägare vid försäljning av lägenheten.

Kommande/pågående underhåll och renoveringar? 

Under 2020/2021 rensades ventilationskanalerna i vårt FT/FTX-system i samband med OVK vilket görs vart tredje år. Trädgården har uppdaterats med hjälp av trädgårdsmästare John Taylor år 2020, Oljning och målning av ytterdörrar i trä har utförts 2020. 2023 utfördes bla stamspolning, oljning av entrépartier samt målning av dörrarna till Miljöhuset och trädgårdsbänkarna.

Föreningen har en underhållsplan.

Vad har föreningen för gemensamma utrymmen?

Cykelrum, verkstad, barnvagnsrum, garage och trädgård.

Har föreningen övernattningsrum att hyra?

Föreningen har två separata övernattningsrum med toalett och dusch att hyra. Ett rum har dubbelsäng och ett har 140 cm bred säng. Kostnaden är 200 kr/natt och rum.

Finns det garage/parkering i föreningen eller boendeparkering i området.

Det finns inte boendeparkering i området men flera parkeringsgarage i närheten. Föreningen har i ett garage under huset, som är tillgängligt genom hiss, garageplatser till uthyrning för bilar. Dessutom har vi två platser till motorcyklar och åtta bilplatser har laddstationer som man kan hyra till elbil. En bilplats kostar 950 kr/månad. För elladdningsplats tillkommer 300 kr/månad och 2,70 kr/kWh. Motorcykelplats kostar 400 kr/månad. Kösystem tillämpas till p-plats i garaget.

I mån av plats kan man hyra en bilplats för gäster för en kostnad av 50 kr/dygn.

Tillåter ni delat ägarförhållande mellan barn och föräldrar? 

Ja det tillåter vi. Barnet måst äga 20% av bostaden.

Tillåter ni juridisk person? 

Nej.

Hur och vart vill ni ha medlemsansökan skickad? 

Medlemsansökan ska gå via Riksbyggen.

Utför ni tillsyn?   

Nej det gör vi inte. Anledningen är att vi då bara får insyn i de lägenheter som byter ägare och att det inte ska misstolkas som en besiktning av köparen. Köparen bör, innan köp, själv anlita besiktningsman eller liknande för att säkerställa att allt står rätt till i lägenheten.

Vilka avgifter tillkommer vid försäljning?   

Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift betalas av köpare.

 

 

 

 

 

Individuell mätning av el och varmvatten förbrukning

Vi använder leverantören IMD Sverige AB för individuell mätning av el och varmvattensförbrukning. Det är deras underlag som ligger till grunden för vad Riksbyggen debiterar er på avin. 

Byta filter i FTX-aggregatet

Ventilationsfiltret som sitter i våra badrum måste bytas varje år – rekommendationen är filterbyte 2 ggr/år. Varje medlem har ansvaret att byta filtret till Swegon Casa R3 minst en gång per år. Riksbyggen byter filter på hösten (tillgång till lägenheten måste då lämnas) så varje medlem har att göra det på våren.

Se till att ni byter till ett originalfilter då andra filter kan påverka luftflödet negativt. Instruktionsfilm finns på YouTube: https://youtu.be/1ARHqP4cKys 

Behöver någon hjälp går det bra att anlita fastighetsskötaren, som man själv bokar och betalar enligt överenskommelse. Är något oklart, välkommen att ta kontakt med oss i styrelsen. 

Våren är här!

Det nalkas vår och våra fina tulpaner på gården står i blom!

Ta gärna tillfället i akt och utnyttja vår fina gård till spontana möten eller varför inte till tex ett barnkalas. Det finns bra med sittplatser för alla nära och kära.