• Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus

  Brf Barcelona i härliga Västra hamnen i Malmö byggdes 2015 av Veidekke och förvaltas av Riksbyggen. Huset har 72 lägenheter med 2-4 rum och kök på adresserna Kostergränd 5A-G och Östra Varvsgatan 16A-H. I huset finns även två lokaler som hyrs ut för verksamhet, populära thaimassage Wanjan och Guldmark Fastighetsförmedling. Som det första flerbostadshuset att få den nordiska miljömärkningen Svanen i Skåne är vårt engagemang för miljön stort, där vår senaste satsning var installation av elbilsladdare för åtta bilar. Varje lägenhet har också ett eget FTX-aggregat, som både är energibesparande och ger en god luftkvalitet.

 • En innergård för alla

  Bostadshuset är U-format, där varje länga har olika höjd för att skapa en luftig känsla och en solig innergård. Runt innergården löper härliga terrasser med trägolv på första plan och öppna loftgångar med egen uteplats på resterande våningsplan. Här finns också majoriteten av lägenheternas entrédörrar, vilket bidrar till naturliga mötesplatser och god grannsämja. Innergården är med sina generösa trädäck, höga odlingsbäddar, inbyggda soffor och gröna spaljéer perfekt för umgänge, aktivitet eller bara för att njuta en stund i lugn och ro. År 2020 planterade föreningen nya växter i odlingsbäddarna tillsammans med trädgårdsmästare John Taylor, som bland annat har arbetat 20 år i Slottsträdgården och är med i SVT:s program Trädgårdstider. Med sin trevliga blandning av träd, buskar, vackra blommor och ätbara örter är detta en inbjudande och grön oas året om!

 • Inspiration från Barcelona

  Med stadens puls och den vidsträckta sandstranden runt hörnet, påminner Brf Barcelonas läge på många vis om medelhavets metropol med samma namn. Ett stenkast bort finns flera gröna parker för både lek och rekreation, skating- och aktivitetsparken Stapelbäddsparken, Dockan Marina med 140 båtplatser och djuphavsbadet Scaniabadet. I Västra hamnen finns flera förskolor, grundskolor för årskurs F-9, vårdcentral, folktandvård, restauranger och kaféer. På några minuter promenerar du till Masthuggstorget som erbjuder ett stort utbud av service och en kort cykelfärd tar dig till Malmö C. Brf Barcelona är kort sagt perfekt för dig som trivs med Malmös storstadsliv och vill bo nära både bekvämligheter och havet!

Boka objekt

Övernattningsrum Brf Barcelona har två övernattningsrum med antingen dubbelsäng eller 140 cm bred säng och wc med dusch som medlemmar kan hyra för 200 kr/natt. Bilparkering för gäster kan hyras i mån av plats till rummen för 50 kr/dygn.

Typ Hyra/dygn Boka
Övernattningsrum 200:- Förfrågan
Gästparkering 50:- Förfrågan

Parkering Brf Barcelona har 32 vanliga parkeringsplatser för bilar, 2 för MC och 8 för elbilar med tillhörande laddstation. Utöver detta finns möjligheten att hyra gästparkering, i mån av plats. Se kostnad och anmälan nedan. Önskar ni elbilsplats så tillkommer en hyra på 300:-/månad utöver den vanliga hyran och en förbrukningsavgift på 2,7:-/kWh.

Typ Hyra/mån Boka
Bilparkering 950:- Förfrågan
Elbilsparkering 1 250:- Förfrågan
MC-parkering 400:- Förfrågan
Gästparkering 50:- Förfrågan

Extraförråd Vi har ett fåtal antal extra förråd som hyrs ut för 100:-/månad. Dessa är för närvarande uthyrda, men det går bra att anmäla sitt intresse nedan! Vi tillämpar ett kösystem där de som anmält sig tillfrågas i tur och ordning.

Typ Hyra/mån Boka
Extraförråd 100:- Förfrågan

I området

 • 5:ans busshållplats

  Precis utanför vårt hus har vi en hållplats för buss 5. Den går tvärs igenom hela staden och kopplar ihop oss med centrum.

 • Stapelbäddsskolan

  Stapelbäddsskolan är en F–3-skola med 490 elever. Skolan ligger intill Stapelbäddsparken.

 • Coop

  Här ligger vår närmaste matbutiken. En trevlig liten Coop-butik med bra basutbud.

 • Masthuggstorget

  På Masthuggstorget finns en av Malmös populäraste matbutiker ICA Maxi, apotek, bibliotek, blomsterhandel, systembolag och restauranger med allt från sallad och mackor till burgare, sushi och indiskt.

 • Varvsparken

  Här finns Sollekplatsen, fina grönområden, hundrastplats och offentlig toalett när nöden kallar.

 • Stapelbäddsparken

  Stapelbäddsparken är en gigantisk aktivitetsyta för alla åldrar som är i ständig utveckling och har öppet året runt! Utomhusdelen har en av norra Europas bästa skateparker på ca 3500 m², boulderpark, utegym och rollerderbybana. I inomhusdelen finns bland annat Malmö Makerspace som erbjuder olika möjligheter inom screentryck, träbearbetning, sömnad, laserskärning och 3D-utskrivning. Sommartid arrangeras här också konserter, utomhusbio och festivaler.

Kontakta oss

Har du frågor om föreningen eller vill veta vad styrelsen jobbar med just nu? Tveka inte att höra av dig till oss!

styrelsen@brfbarcelona.se

Vår adress: Kostergränd 5A 211 75 Malmö
Ordförande: Ulla Bjärnemalm

Felanmälan görs direkt till Riksbyggen. 

Felanmälan

Vid akuta ärenden, ring 0771 – 860 860